Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζανάκια του ελληνικού ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό

   

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με το μισό φλιτζανάκι του ελαιόλαδου και το βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το νερό και το 1 φλιτζανάκι του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός. Στο τέλος προσθέτουμε και τα 2/3 από την φέτα μας και ρίχνουμε τον χυλό ομοιόμορφα να απλωθεί στο ταψί που έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε πάνω από τον χυλό και την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στους 180C για 45′ μέχρι να ροδίσει.

Μια παραδοσιακή συνταγή από την οικογένεια του συζύγου μου από την Ήπειρο.

Τόσο απλή και με λίγα υλικά αλλά και τόσο νόστιμη!

Υ.Γ.

Ευχαριστώ την θεία Λευκοθέα που την μοιράστηκε μαζί μου!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit