Υλικά

  • 4 φύλλα Ζαγορίσια
  • 1 & 1/2 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. σιμιγδάλι
  • 1 & 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • Λίγο βούτυρο για άλειμμα
 

 

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το σιμιγδάλι την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύετε συνεχώς στην αρχή για να μην σβολιάσει το σιμιγδάλι. Αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν αρχίσει να κοχλάζει.

Μόλις δέσει η κρέμα χτυπάτε τα αυγά το ρίχνετε στην κρέμα κλείνετε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και απλώνετε το ένα φύλλο το βουτυρώνετε ελαφρά και βάζετε από πάνω το άλλο φύλλο. Ρίχνετε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα και απλώνετε το τρίτο φύλλο. Το βουτυρώνετε και αυτό ελαφρά βάζετε και το τελευταίο φύλλο από πάνω και κλείνετε τις άκρες τις πίτας.

Χαράζετε την πίτα και ψήνετε στους 180C για περίπου 45′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Το μυστικό σε αυτή την πίτα είναι ότι την απολαμβάνετε την επόμενη μέρα αφού έχει μαλακώσει το φύλλο.

Θυμάμαι για χρόνια τον άντρα μου να λέει για αυτή την περίφημη γαλατόπιτα.

Όταν ήρθε το πρώτο τάπερ από το χωριό με γαλατόπιτα ξετρελάθηκα.

Η αλήθεια είναι ότι για χρόνια δίσταζα να την κάνω ίσως για να μην χαθεί αυτή η μαγεία.

Την δοκίμασα την πέτυχα αλλά η μαγεία δεν θα χαθεί ποτέ γιατί σαν την γαλατόπιτα της γιαγιάς, της θείας Λίτσας και της θείας Λευκοθέας δεν είναι καμιά.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit