Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 αυγά
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 150 ελιές καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C.

Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Τρίβουμε την φέτα με το χέρι, προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε στους 160C για 40-45 λεπτά.

Για να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο μπήξτε ένα μαχαιράκι προσεκτικά και αν βγει καθαρό το κέικ σας είναι έτοιμο να βγει από τον φούρνο.
Απλό και νόστιμο!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit